blir nydelig suppe
med kokosmelk, linser,
grønnsaker og sopp!
Smaken er verdt tiden det tar!
Rik på protein, fiber og mineraler!
Kyllinglår er en rimelig råvare, som mange bare steker hele og siden kaster beina. Men visste du at kraft kokt på kyllingbein danner grunnlaget for en fantastisk smakfull suppe? Hvor du selv bestemmer innholdet av salt og fett! Slik buljong fåes ikke kjøpt i terninger! Du kan godt lage kraft en dag og sette i kjøleskapet til neste dag for å lage suppe, eller fryse den ned i porsjoner.
Til kraft:
4 kyllinglår
2 ss rapsolje, kaldpresset
1 gulrot
1 løk
1 bit sellerirot
1 fedd hvitløk
Har du noen andre grønnsaksrester som har sett sine beste dager kan du godt bruke dem også.
Litt tørket timian eller oregano
1 dl vin, rød, hvit eller rose (kan sløyfes)
1 liter vann
Salt og pepper
Bruk en skarp kniv og ben ut kyllinglårene. Kjøttet kan du skjære i terninger og bruke i wok eller gryte siden. Skjær grønnsakene i store biter. Varm oljen i en jerngryte eller tykkbunnet kjele. Fres kyllingbeina godt på alle sider til de blir brune. Skru ned til middels varme, ha i grønnsaker og krydder og la det frese i et par minutter under omrøring. Hell på vin/vann og la det koke opp.
Skum av når det koker opp, skru ned varmen og la det putre på svak varme i en time, gjerne mer.
Pass på så det ikke koker tørt, tilsett mer vann om det koker inn for mye.
Sil av og smak til med salt og pepper.
Til suppa:
1 dl grønne linser
1 rød chili
1 bit frisk ingefær
½ brokkoli i buketter
1 gulrot i tynne strimler
1 stilk sitrongress
1 boks kokosmelk
8-10 stk aromasopp
Frisk koriander
Saften av ½ sitron
Varm opp den avsilte kraften. Finhakk sitrongress og chili og ha det i kraften.
Skrell og riv ingefæren og ha i den også.
Bruk den fete delen av kokosmelken og rør inn alt bortsett fra 2 ss.
Ha i linsene og la suppen småkoke i 15 min.
Skjær soppen i skiver og rist skivene i tørr stekepanne. Ha de i suppa og la det koke i 10 min til.
Rett før servering har du i resten av kokosmelken, sitronsaft og brokkoli i buketter.
La suppa trekke i 1 minutt, server i varme suppetallerkner med gulrotstrimler og frisk koriander.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 98,5
Protein 5,0 g
Fett 6,4 g
Karbohydrater 5,4 g
Kostfiber 3,1 g
Jern 1,8 mg
Kalium 143 mg
Fosfor 50 mg
Niacin, NE 1,5
Folat 16,6 ug