Hvitløksbakt sopp og tzatsiki

Deilig, lettvint påskekos

Ta med på tur!

Her har jeg brukt filet av lam,
men du kan godt bruke annet rent kjøtt av lam også.
Lag gjerne ferdig tzatsiki på forhånd, og mariner kjøttet dagen før.
Da kan du pakke inn spydene i folie og ta med på tur,
sammen med en plastboks med tzatsiki.

Til 2 personer:
350 g lammefilet
4 ss olivenolje
Saften av 1/2 sitron
1 ss hakket, frisk timian
Frisk rosmarin
1 rød paprika
2 dl gresk yoghurt
5 fedd hvitløk
1/2 agurk
1 ts salt
12 middels store soppper, gjerne aromasopp
blandet salat, gjerne babyspinat
Nykvernet svart pepper

Skjær kjøttet i biter, ca 3-4 cm tykke
Lag marinade av sitronsaft, 2 ss olivenolje og hakket timian.
Vend kjøttbitene i marinaden og la stå i 30 min.
Riv agurk grovt på et rivjern, spre utover en fjøl og strø på salt.
La stå i 20 min, klem vannet ut av agurken og rør inn i yoghurten.
Riv 2 kløfter hvitløk fint på rivjern, eller bruk en hvitløkspresse.
Rør inn i yoghurten, Du kan godt ha litt olivenolje i tzatsikien også.
Rens og skjær paprika i skiver.
Tre kjøtt og paprika på spyd.
Finhhakk resten av hvitløken og rør ut i resten av olivenoljen.
Vend soppen i oljen. Soppen kan godt haes på spyd og grilles også, eller du kan bruke
grillelementet på komfyren.
Grill lammespydene på høy temperatur.
Bruker du filet, kan de godt være rosa inni.
Kjenn på en kjøttbit, om den gir litt etter eller er myk, er den fortsatt rosa eller rød inni.
Om den er fast, er den gjennomstekt. Kvern pepper over kjøtt og sopp.
Server umiddelbart med salat og tzatsiki.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 107
Protein 8,3 g
Fett 7,2 g
Karbohydrater 2,2 g
Jern 1,0 mg
Kalium 312 mg
Sink 1 mg
Vitamin E, a-TE 1,3
Vitamin C 23 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.