Kyllingsalat med bønner
Proteinrik antioksidantbombe!
Lettvint og rimelig!
300 g kyllingfilet
3 dl ferdig bløtlagte/kokte bønner eller linser
(Her har jeg brukt Berlotti-bønner)
2 ss Crema de Balsamico eller balsamikoeddik
1 rød paprika
10-12 cherrytomater
½ pk, ca. 75 g Crispisalat eller annen salat du liker
¼ agurk
3 ss ekstra jomfru olivenolje
50 g parmesan
Salt og pepper
Frisk basilikum, timian eller persille
Sett stekeovnens grillelement på 240 grader.
Skjær kyllingfileten i strimler og vend strimlene i Balsamico.
Sjekk at bønnene er spiseklare, dvs. kokt eller av en type som ikke trenger koking. Det smaker du
Trenger de koking, sørg for å koke dem i nytt vann, ikke det de ligger i fra før.
Koketid avhenger av type, linser trenger ca. 10 min, røde og hvite bønner 30-40 min.
Del paprikaen i to deler og grill under grillelementet på komfyren til paprikaen tar farge og skinnet løsner. Det tar ca. 15 min. Løsne skinnet og del paprikaen i strimler.
Skyll salaten, bruk gjerne en salatslynge, så vannet blir ristet av.
Del agurken i to og så i tynne skiver. Del tomatene i to.
Riv parmesan grovt på rivjern.
Ta frem en stor glassbolle og riv salaten i passe biter. Ha over ferdig kokte bønner, paprika, agurk og tomat. Stek den marinerte kyllingen på sterk varme i en panne med litt olje, ha på litt salt og pepper til slutt. Ha kyllingen over salaten, så den revne parmesanen og til slutt friske urter.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 151
Protein 13,4 g
Fett 8,1 g
Karbohydrater 5,3 g
Kostfiber 1,9 g
Kalium 326 mg
Magnesium 30 mg
Vitamin E, a-TE 1,4
Niacin, NE 6
Folat 27 ug