Glutenfrie rundstykker

med jyttemel og solsikkekjerner.

Lyse på farge – rike

på vitamin E, fiber, jern og folat!

375 g Jyttemel ca 6 dl
2 dl glutenfrie havregryn
1,5 dl solsikkekjerner
1 ts salt
1 ts kardemomme
6 dl vann
1 ss fiberhusk/psyllium
1 ss olivenolje
1/2 pk gjær

Jyttemel er en type glutenfritt mel som har egenskaper som ligner på hvetemel.

Det er viktig at deigen arbeides godt, og at du bruker nok væske.

Bland det tørre.
Varm vannet med oljen til 37 grader, rør ut gjæren i væsken
Bland i fiberhusk og la stå i noen minutter til det tykner.
Hell gjærblandingen i det tørre, rør godt og bruk en kjøkkenmaskin til å elte i 4-5 min.
Sett til heving under plast et lunt sted i 30 min.

Sett stekeovn på 240 grader eller varmluft 220 grader.
Bak ut rundstykker og etterhvert under plast i 40 min.
Stek på 220 grader varmluft i 15-20 min.

Egner seg godt til frysing.

Næringsinnhold:

100 g gir
Kcal 221
Protein 6,2 g
Fett 7,5 g
Karbohydrater 32,7 g
Kostfiber 7,6g
Jern 2,2 g
Kalium 126 mg
Magnesium 46 mg
Vitamin E, a-TE 2,7
Folat 39 ug

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.