– mmm … nydelig!

Sukkerfri og superrask å lage!

Nytelse som gjør godt!

Våren er tid for is, og denne er så god
at den blir garantert vekk på et øyeblikk!

Blåbær er rike på antioksidanter, fiber og mineraler,
og yoghurt naturell inneholder
gode bakterier som stimulerer tarmfloraen og immunsystemet.

Yaconsirup påvirker blodsukkeret i langt mindre grad enn vanlig sukker,
gir nydelig smak til desserter, kaker og konfekt, og har en flytende konsistens som egner seg godt som topping.

Oppskriften holder til 4 porsjoner.
400 gram frosne blåbær (de må være dypfrosne!)
2 dl gresk yoghurt (eller tyrkisk, eller en blanding av kesam og creme fraiche)
2 ss sukrin melis
1 ts vaniljepulver
4 ts yacon/agave sirup
Noen valnøtter til pynt

Bruk en kjøkkenmaskin med relativt stor bolle og kniv.
Ha i bær (gjem noen til pynt), sukrinmelis og vaniljepulver.
Kjør på middels hastighet i noen sekunder til bærene er grovhakket.
Ha i yoghurt og kjør i 30 sek.
Server umiddelbart med yaconsirup, valnøtter og bær.
Isen kan fryses i en halvtime før servering, men om du fryser den til dagen etter blir den kornete.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 105
Protein 2,5 g
Fett 6,1 g
Karbohydrater 9,0 g
Kostfiber 3,1 g
Kalsium 53,5 mg
Magnesium 15,6 mg
Sink 0,3 mg
Fosfor 31,5 mg
Vitamin A, RAE 32,5
Vitamin E, a-TE 1,3
Folat 25 ug

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.