– like god kald som varm!

Her med strimler av fenalår og spekeskinke

– samt litt veldig god olivenolje!

Gluten og melkefri sommermat

– rik på folat og kalium!

Denne oppskriften ble til på oppfordring.- send meg gjerne ditt oppskrift-ønske 🙂

Til 2 store eller 4 små porsjoner:

En bunt frisk, grønn asparges, ca 500 g
1 boks hermetiske hvite asparges
2 stilker stangselleri
100 g sellerirot
1/3 purreløk
1 dl ekstra god jomfru olivenolje (litt dyrere, for smakens skyld)
1 l vann
2-3 ts urtesalt
Saften av 1/2 sitron
2-3 skiver fenalår
2-3 skiver spekeskinke

Gressløk og/eller karse/spirer til pynt

Skjær av ca 10 cm av toppene på de grønne aspargesene
Skrell de nederste delene og del i biter på ca 2 cm.
Hakk purre, selleri og stangselleri i små biter.
Varm 2 ss av olivenoljen i en kjele. Ha i grønnsakene og rør til de er myke.
Hell på vann, kok opp, sett på lokk og la koke til grønnsakene er møre, ca 40 min.
Ta ut eventuelle stygge aspargesbiter, det er gjerne de groveste endene, som ofte har en lysere farge.
Ha i avrent, hermetisk asparges og salt.
Mos med en stavmikser til suppen er jevn.
Del aspargestoppene i to og la dem trekke et par minutter i suppa på middels varme.
Smak til med sitron og eventuelt mer salt. (NB! Husk at det er mye salt i spekeskinke og fenalår)

Ønsker du en tynnere suppe, tilsett noen dl grønnsaksbuljong. (og gjerne en dæsj hvitvin:-) )

Server med strimler av spekeskinke, fenalår, resten av olivenoljen, gressløk og spirer.

Vil du ha en mer kremet variant, tilsett 1 dl creme fraiche før du legger i aspargestoppene.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 56
Protein  2,2 g
Fett  4,8 g
Karbohydrater  0,7 g
Kostfiber  0,8 g
Jern  0,4 mg
Kalium  159 mg
Sink 0,4 mg
Vitamin E, a-TE  1,5
Folat  62 ug
Vitamin C  13 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.