med stangselleri,

sopp og grønn paprika

Enkel, grønn hverdagsmat!

Til 2 porsjoner:

150 g sopp
2 stilker stangselleri
1/3 purre
1 grønn paprika
25 g smør
2 ss olivenolje
1-2 ts urtesalt
2 dl vin
1 dl creme fraiche
40 g parmesan
Svart pepper
Frisk timian

Babyspinat

120 g fullkornspasta
2 l vann
2 ts salt

Skjær hver sopp i to og så i tynne skiver. Rist i tørr panne på sterk varme under omrøring.
Tilsett halvparten av smøret og rør inn, kvern over svart pepper.
Finhakk stangselleri og purreløk, skjær paprika i tynne strimler.
Smelt resten av smøret i en kjele og stek grønnsakene på middels varme til de er myke.
Tilsett soppen, hell på vin og la koke til halvparten av vinen er fordampet.
Tilsett creme fraiche og 2 ss finhakket frisk timian. La småkoke mens du koker pasta.
Kok opp 2 liter vann med 2 ts salt, hell i pastaen når vannet fosskoker, + litt olivenolje.
Kok etter anvisning på pakken, normalt for tørket pasta er ca 10-12 min.
Smak slik at du er sikker på at pastaen er passe kokt.
Hell av vannet, rør inn resten av olivenoljen.
Bland saus og pasta, server med revet parmesan, nykvernet pepper og frisk timian.
Babyspinat er godt tilbehør.
Vil du ha en mer proteinrik rett, skjær kyllingfilet i strimler, stek og vend inn i sausen et par minutter før servering.

Her har jeg brukt en type vin du får kjøpt i dagligvarebutikker. Den er tilsatt salt og pepper og egner seg kun til matlaging.

Vin til matlaging

100 g gir
Kcal 150

 

Næringsinnhold:

100 g gir
Kcal 150
Protein 4,6 g
Fett 9,6 g
Karbohydrater 10,7 g
Kostfiber 2,0 g
Kalium 207 mg
Vitamin A, RAE 115
Vitamin E, a-TE 0,9
Niacin, NE 1,4
Folat 24 ug
Vitamin C 20 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.