Papaya- og tomatsalsa

Fargerikt og smakfullt samspill

rikt på proteiner og fytokjemikalier!

På øya Tustna på Nordmøre ligger Strømsholm fiskeindustri.
Her har det vært produsert klippfisk siden tidenes morgen, og det er fisken herfra jeg foretrekker.
I helga var jeg på Tustna og benyttet anledning til å kjøpe med en kasse fine klippfisk-fileter.
Klippfisk er for mange mest kjent i fra den tomatiserte retten kalt Bacalao, (på spansk betyr bacalao rett og slett torsk) men egner seg utmerket til grilling på grunn av sin faste konsistens. Klippfisk som skal grilles kan godt vannes ut et døgn lenger enn fisk som skal brukes i gryte eller suppe. Jeg har vannet ut denne i 3 døgn.

Papaya er en annen av mine favoritter, som jeg spiste nesten daglig da jeg bodde på Kanariøyene.
Nå er det ikke særlig ofte at nærbutikkene her i Trondheim direkte bugner over av moden papaya, men nå var jeg heldig og kom over et utmerket eksemplar til en rimelig penge
Papaya inneholder en del betakaroten, lykopen, kostfiber og vitamin C, og brukes også som mørningsmiddel på kjøtt.

Til 2 personer
400 g ferdig utvannet klippfiskfilet
200 g papaya
2 tomater
½ rødløk
1 liten rød chili
4 ss kaldpresset olivenolje
2 fedd hvitløk
½ sitron
½ squash
Salt og pepper
Friske urter, for eksempel mynte og basilikum

Tørk fisken godt og vend den i 2 ss olivenolje.
Skjær squashen på langs i skiver, og hvitløken i tynne skiver.
Skrell papayaen og ta ut frøene. Skjær fruktkjøttet i små terninger.
Press sitron over.
Skjær tomat i små terninger og bland med papaya.
Finhakk rødløk, chili og urter og rør inn sammen med resten av olivenoljen.
Grill squash og fisk på middels sterk varme.
Squashen skal få gyllenbrun farge og fisken er ferdig når den flaker seg.

Server umiddelbart.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 126
Protein 16,08 g
Fett 5,2 g
Karbohydrater 2,6 g
Kostfiber 0,8 g
Jern 0,9 mg
Kalium 768 mg
Vitamin A, RAE 34
Vitamin D 1,1 ug
Vitamin C 19 mg

 

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.