med tunfisk- og avokadokrem
Deilig, lettvint tapasrett!
Uten melk og egg!
Proteiner, vitaminer og gode fettsyrer!
4 grønne paprikaer (eller røde)
2 avokadoer
1 boks tunfisk i vann, ca. 100 g tunfisk
½ rødløk
1 lime
1 dl god olivenolje, ekstra jomfru
Litt urtesalt
Nykvernet sort pepper
2 tomater
Del hver paprika i to på langs og ta ut det hvite samt frøene.
Bak i ovn eller grill i 5-10 minutter, til de blir brune i kantene.
Avkjøl. (Du kan godt bruke rå paprika også)
Mos avokado med limesaft og olivenolje, bland inn tunfisken.
Fyll hver paprikahalvdel med tunfiskblandingen, strø på litt salt og pepper.
Sett en halv tomatskive i hver paprika.
Server som forrett eller tapas.
På bildet er de servert med ristet sopp, men de er også nydelig som tilbehør til grillet kjøtt og fisk.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 157
Protein 3,6 g
Fett 14,9 g
Karbohydrater 1,7 g
Kostfiber 2,1 g
Kalium 230 mg
Magnesium 13,3 mg
Vitamin E, a-TE 3,0
Niacin, NE 2,7
Vitamin C 42 mg