Fiberrike godsaker til kaffe, te
– eller til et glass dessertvin!
Også nydelig til is!
Her bakt med mandelmel,
sammalt spelt, palmesukker
og en liten dæsj hasselnøttlikør!
Navnet Biscotti stammer fra Italia og betyr stekt 2 ganger (bi).
Til ca. 40 stk:
200 g malte mandler/mandelmel
200 g sammalt, økologisk spelt
50 g hele mandler
100 g smør, romtemperert
2 dl palmesukker (også kalt kokos-sukker, har GI på 35)
1 dl sukrin gold
1 ts vaniljepulver
1 ½ ts bakepulver
2 store eller 3 små egg
Revet skall fra 1 økologisk sitron
1-2 ss nøttelikør, her brukt Frangelico
Sett stekeovnen på 180 grader.
Rør smør, palmesukker og sukrin luftig, visp inn ett og ett egg.
Rør inn revet sitronskall.
Bland det tørre og rør det forsiktig inn i røren.
Ha i hele mandler og likør.
Ha deigen på en melet bakeflate og del den i tre.
Lag en pølse av hver del, ca. 3 cm høye og 6-7 cm brede.
Lengden på hver pølse skal være litt kortere enn stekeplatens korteste side.
Legg de tre pølsene på stekeplate med bakepapir og stek i 20 min på 180 grader midt i ovnen.
Ta ut platen og trekk bakepapiret med biscottiene over på en skjærefjøl eller på benken.
Skjær hver pølse på skrått i 2 cm. tykke kjeks. Bruk en skarp kniv og kut raskt gjennom.
Ikke sag frem og tilbake med kniven, da smuler de opp.
Kjeksene er svært skjøre før de blir stekt på ny, og må behandles varsomt.
Legg de over på stekeplaten igjen, med kuttsiden opp.
Stek i 5-10 minutter til de er gyldne i kanten, skru ned varmen til 100 grader og la de stå i 20 minutter til de er helt tørre.
Oppbevares i tett boks.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 402
Protein 11 g
Fett 21,1 g
Karbohydrater 30 g
Kostfiber 4,9 g
Kalsium 91 mg
Jern 2,1 mg
Magnesium 107 mg
Sink 1,7 mg
Vitamin A, RAE 112
Vitamin D 0,8 ug
Vitamin E, a-TE 7,6
Niacin, NE 1,4