med rødbeter og linser.

Fiberrike godsaker fulle

av antioksidanter!

til 4 små burgere eller 2 store

2 rødbeter, ferdig kokt
1 potet, uten skall
1 dl grønne linser, kokes i 5 min.
(eller bruk 2 dl ferdig kokte linser)
1/3 purreløk
1 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts garam masala currypaste (kan sløyfes)
1 ts salt
1 ss smør til steking
1 tomat i skiver
Salat
1 ss rømme
2 ss majones
1 ss hakket gressløk
Grove hamburgerbrød
Ost

Til denne retten anbefaler jeg å bruke en kjøkkenmaskin som har både rivjern og kniv.
Sørg for at linsene er godt avrent før du bruker dem, klem gjerne resterende vann ut med et kjøkkenpapir. For mye vann i massen gjør at burgerne ikke henger sammen.
Sett rivjernet i maskinen, riv rødbeter og potet fint. Ta ut de revne grønnsaken, legg de til side på en fjøl, ta ut rivjernet og sett i kniven. Kjør linser, purre, hvitløk og de andre krydderne til en fin mos.
Klem vannet ut av de revne grønnsakene og bland med mosen og saltet.
Sett til side mens du gjør klart resten.
Skjær tomaten i skiver, skyll salaten og lag dressing av majones, rømme og gressløk.
Form burgere av grønnsakmassen. Stek burgerne i litt smør på middels sterk varme. Legg på osten etter at du har snudd burgerne, skru ned varmen og stek videre til osten smelter.
Server med salat, tomat og dressing – med eller uten hamburgerbrød.
Her har jeg lagd en superkjapp variant hamburgerbrød med spelt, rug og sesamfrø med skall, men en skive vanlig rugbrød smaker også godt til.

Næringsinnhold
100 g gir
Kcal 180
Protein 8,6 g
Fett 11,2 g
Karbohydrater 11,7 g
Kostfiber 4,9 g
Kalsium 130 mg
Sink 0,9 mg
Vitamin A, RAE 70
Vitamin E, a-TE 0,9
Folat 35 ug

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.