med jordbær
– glutenfri og med
lite sukker og laktose!
Nå er det sesong for bær og de norske bærene er rike på smak, antioksidanter og kalium.
Her har jeg brukt jordbær, men den blir minst like god med bringebær eller blåbær.
Prøv deg frem og finn den typen frukt eller bær du liker best.
1 stk liten terte, 6 stykker.
Bunn:
50 g smør
3 ss palmesukker eller sukrin gold
2,5 dl mandelmel eller andre malte nøtter
2 eggehviter
Vaniljefyll:
2 dl creme fraiche
1 ts vaniljepulver
2 eggeplommer
1-2 dl gresk yoghurt eller rømme
Gele:
5 dl saft av bær, helst uten sukker
6 plater gelatin
15-20 jordbær
Sett stekeovnen på 175 grader.
Legg gelatinplatene i bløt i litt kaldt vann.
Smør en liten paiform, ca. 20 cm i diameter
Rør smør og sukker luftig, tilsett eggehviter og mandelmel.
Ha røren i formen og stek midt i ovnen i 25 min.
«Vri opp» gelatinplatene, varm opp saften og rør ut gelatinen i den varme saften.
Avkjøl, men ikke til den stivner.
Ha creme fraiche og vaniljepulver i en liten kjele, varm opp til kokepunktet og rør inn eggeplommene.
Fortsett å røre til sausen tykner, det skal ikke koke!
Avkjøl og rør inn yoghurt.
Ta tertebunnen ut av ovnen etter 25 minutter.
Avkjøl litt, bruk så en teskje og klem litt og litt av deigen opp langs kanten. Trykk etter i bunnen slik at hele bunnen fremdeles er dekket av deig.
Når tertebunnen er avkjølt, dekker du bunnen med vaniljekremen.
Dekk så kremen med jordbær, velg selv om du vil bruke hele bær eller i skiver.
Hell så den avkjølte geleen over så det dekker bærene.
Avkjøl til geleen har stivnet.
Server og nyt!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 181
Protein 4,6 g
Fett 13,8 g
Karbohydrater 9,1 g
Kalium 87 mg
Vitamin A, RAE 134
Vitamin E, a-TE 2,9
Vitamin C 17 mg