Nydelig tilbehør til fugl,

vilt og vegetar!

Høst er tid for epler og snart bugner

det over av norske, syrlige epler

i butikker og hager.

Epler er fulle av fiber, antioksidanter og fruktsyrer, har en gunstig
påvirkning på kolesterolet og beskytter mot hjerte og karsykdommer.

Så løp og kjøp, eller spør en nabo om du kan få gå på lovlig slang i eplehagen.

Her har jeg brukt økologiske epler, hvis du ikke får tak i det, skrell eplene før du deler dem opp.

4 syrlige epler
3 ss ghee (klaret smør, se beskrivelse)
1 liten rød chili
½ ts spisskummen
½ ts gurkemeie
½ ts kardemomme
1 stjerneanis, knust i morter
3 ss palmesukker eller sukrin gold
1 dl hvitvin eller vann
Saften av ½ sitron

Ghee: smelt smør på svak varme. Smøret vil dele seg i en gul, klar del og en hvit, uklar del. Hell av den gule delen, vær forsiktig så ikke det hvite blir med. Du har nå fjernet melkestoffene fra smøret, og sitter igjen med ghee, klaret smør. Dette tåles bedre av personer med laktoseintoleranse enn vanlig smør. Hvis du varmer smøret på litt sterkere varme og lar smøret putre litt før du tar det av varmen og klarer det, så får du en litt nøtteaktig aroma.

Rens chilien for frø og skjær i tynne strimler. Ta ut kjernehuset av eplene og skjær dem i tynne skiver. Varm ghee i en kasserolle, tilsett krydderne og chili og stek i ca. ett min. Tilsett eplene og stek videre i 5 min. Hell på vin, kok opp, skru ned varmen og kok videre på svak varme i 5 min. Tilsett sukker og sitronsaft og kok videre til det tykner. Hell på varme, sterile glass eller i en skål og sett kjølig.

Næringsinnhold
100 g gir
Kcal 123
Protein 0,7 g
Fett 6,4 g
Karbohydrater 15,3 g
Kostfiber 2,0 g
Kalium 89 mg
Vitamin A, RAE 92
Vitamin E, a-TE 0,4
Vitamin C 12 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.