ristet søtpotet og tomatsalat

Saftig fisk med smakfullt tilbehør rikt på vitaminer og mineraler.

Søtpotet er en fargerik slektning av poteten,
med lavere GI og høyt innhold av betakaroten,
fiber og antioksidanter.
Også smaker den herlig, både bakt, kokt, stekt og som mos.

Lysing er en torskefisk med fast, hvitt kjøtt,som er mye
brukt i Sør-Europa, spesielt er spanjolene glade i sin «merluza».
Du kan selvsagt bruke annen fast, hvit fisk også.

I tomatsalaten har jeg brukt en litt sjelden sak, nemlig knutekål.
Utsiden ligner på rødkål, men innsiden på en nepe.
Her har jeg revet den og tilsatt frisk sitronsaft, god olivenolje og frisk basilikum.

Til 2 porsjoner:
400 g filet av lysing eller annen hvit fisk
2 stk søtpotet
1 liten knutekål
2 modne tomater
1 dl ekstra jomfru olivenolje
1 sitron
2 ts tørket paprika
1 ts hel spisskummen
1 ts tørket basilikum
1 ts tørket oregano
1 ts finhakket soltørret tomat
1 ts persille
Frisk basilikum

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skrell søtpoteten og skjær i strimler på ca. 1 cm.
Ha strimlene i et dørslag og hell kokende vann over.
Tørk godt av strimlene på kjøkkenpapir.
Ha halvparten av oljen i en plastpose sammen med paprika og spisskummen.
Vend søtpotetstrimlene i posen, sørg for at alle strimlene blir vendt i blandingen.
Legg strimlene utover en ildfast form på bakepapir.
Sett i ovnen i 30, vend ette 20 min.
Del fiskefiletene i porsjonsstykker, tørk godt av dem og legg dem i en ildfast form.
Hell over 2 ss av olivenoljen og en blanding av basilikum, oregano, soltørret tomat og persille.
Eller bruk en krydderblanding du liker godt.
(Jeg brukte en jeg kjøpte i Toscana i sommer).
Sett fisken inn i ovnen når det er igjen 10 min av potetene.
Skrell og riv knutekålen, press sitronsaft over og ha over resten av olivenoljen.
Skjær tomatene i skiver og legg oppå.
Pynt med frisk basilikum eller andre friske urter du liker.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 121
Protein 6,7 g
Fett 7,3 g
Karbohydrater 6,4 g
Kostfiber 1,5 g
Kalium 323 mg
Fosfor 86 mg
Vitamin A, RAE 234
Vitamin C 16 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.