– og en ørliten dæsj trøffelolje
Lettvint og utrolig godt!
Full av proteiner, kalium og vitamin A.
Nå er det tid for sopp, og selv om du hverken har tid eller kunnskap til
å gå på sopptur, så har de fleste matbutikkene gode sopper til salgs.
Om du kan, velg gjerne kantareller,østers eller shitake-sopp.
Disse er særlig rike på den gode aminosyren ergothioneine,
som erkjent for å beskytte mot kreft og hjerte- og karsykdommer, i tillegg til at de setter ekstra spiss på smaken.
Pr porsjon trenger du:
2 egg
2 dl hakket sopp (eller skjært i tynne skiver)
1 ss finhakket løk
2 ss ekstra jomfru olivenolje
1 ss smør
1 ss finhakket frisk persille
Salt og pepper
Noen dråper trøffelolje
Eventuelt 1 ss creme fraiche eller fløte
Revet parmesan etter smak
3-4 cherrytomater
Pisk eggene med litt (en klype pr porsjon) salt og pepper, og creme fraiche hvis du ønsker.
Rist soppen i tørr panne på sterk varme til den begynner å krympe, tilsett 1 ss olje og kvern over litt sort pepper. Stek videre til soppen er brun, skru ned varmen, tilsett smør og resten av oljen og løken.
Stek til løken er myk, ha over eggeblandingen og skru ned til middels svak varme. Når omeletten begynner å stivne, ha over persille, trøffelolje og litt parmesan. Brett over halve omeletten og stek videre til undersiden er gyllenbrun. La omeletten skli ned på tallerken og server med litt mer parmesan og tomater, eventuelt ruccolasalat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Protein 11 g
Fett 17,4 g
Karbohydrater 1,9 g
Kalium 198 mg
Vitamin A, RAE 179
Vitamin E, a-TE 3,1
Niacin, NE 3,5
Folat 39 ug