reker og mango!
Fargerik hurtigmat
full av smak og vitaminer!
4 fedd hvitløk
1 bit frisk ingefær, ca. 4 cm
1 rødløk
4 stk vårløk
1 potte frisk koriander
50 g cashewnøtter
1 mango
150 gram pillede reker
3 ss Cocosa eller annet kaldpresset kokosfett
2 dl kokosmelk
1 ts grønn karripasta
2 ss asiatisk fiskesaus
Saften av 1 lime
1 ss palmesukker (kan sløyfes)
100 glassnudler (av mungbønner) eller brun ris
Finhakk hvitløk, riv ingefæren fint, skjær løken i strimler og hver vårløk i 5 biter.
Finhakk koriander og grovhakk cashewnøtter.
Rens mangoen, bruk gjerne en mangodeler, skjær så mangoen i tynne strimler.
Bland limesaft, fiskesaus, karripasta og eventuelt palmesukker i en skål eller kopp.
Legg glassnudlene i et dørslag med en bolle under og hell kokende vann over.
La nudlene ligge i vannet mens du varmer woken (eller en stor stekepanne)
Ha kokosfett i woken og stek hvitløk, ingefær og løk i et minutt mens du rører.
Tilsett vårløk og rør litt til, ha i kryddersausen, kokosmelk og glassnudler.
Rør inn mango og reker og server med frisk koriander og cashewnøtter.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 164
Protein 4,2 g
Fett 11,6 g
Karbohydrater 11,3 g
Kostfiber 1,7 g
Kalium 205 mg
Magnesium 33 mg
Vitamin A, RAE 35
Vitamin E, a-TE 0,9
Folat 24 ug