med wokede grønnsaker

Lettvint hverdagsluksus

full av vitaminer og mineraler

Fersk villfanget breiflabb er å få i butikken nå,
og denne godsaken kan vi godt unne oss litt oftere.
Anvendelig både til steking, grilling, i gryter og supper
og full av gode proteiner, vitamin A, B12 og mineralet selen.

 

Til 2 personer:
300-400 g filet av breiflabb
2 gulrøtter
1 rød paprika
2 stilker stangselleri
1 liten pakke sukkererter
3 ss rapsolje
2-3 ss smør
Frisk basilikum
Salt og pepper

Skjær grønnsakene i strimler eller biter.
Tørk godt av breiflabben og skjær av eventuelle hinner/slintrer. Del den i 4 deler.
Finhakk litt av basilikumen og bland med nykvernet pepper og litt salt eller urtesalt.
Vend breiflabben i krydderblandingen og stek på middels sterk varme i smør, ca.1 min på hver side.
Sett på lokk på stekepannen, skru ned varmen og la den stå og «godgjøre» seg mens du woker grønnsakene. Wok grønnsakene hurtig i olje. Legg de varme grønnsakene på tallerken og breiflabben over, pynt med masse frisk basilikum.
Denne retten kan spices opp med litt chili og soyasaus.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 127
Protein 7,0 g
Fett 9,8 g
Karbohydrater 2,4 g
Kalium 277 mg
Magnesium 84 mg
Sink 1,5 mg
Selen 114 ug
Vitamin A, RAE 202
Vitamin D 0,9 ug
Vitamin E, a-TE 1,7
Vitamin C 33 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.