Som egen rett med spekeskinke,
som vegetar med soltørret tomat,
eller som tilbehør til annen mat.
Glutenfri og med lite laktose, men full av vitaminer og mineraler.
Hovedrett til 2 eller tilbehør til 4 personer:
1 liten blomkål, ca. 300 gram
½ brokkoli
2-3 ss smør
1 dl snøfrisk ost, rømme eller creme fraiche
1 dl kesam
3 store eller 4 små egg
150 g lagret ost, gjerne parmesan og annen fast ost
1 ts muskat
1 ts urtesalt
Nykvernet hvit pepper
Soltørret tomat og/eller spekeskinke, samt friske urter.
Sett stekeovnen på 225 grader og finn frem en ildfast form.
Skjær blomkålen i små biter og kok den mør i så lite vann som mulig, kun tilsatt litt salt.
Skjær brokkolien i pene, små buketter og legg dem i et dørslag. Hell kokende vann over.
Mos blomkålen med smør og rør inn muskat og pepper.
Pisk eggene med urtesalt, rømme og kesam. Riv osten.
Bland blomkålmosen med eggerømmen og vend inn brokkoli og revet ost.
Ha alt i en ildfast form og stek på 225 grader midt i ovnen i 25-30 min.
Server gjerne en salat ved siden av.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 158
Protein 8,9 g
Fett 12,7 g
Karbohydrater 1,9 g
Kalsium 199 mg
Jern 0,8 mg
Kalium 224 mg
Vitamin A, RAE 166
Vitamin E, a-TE 1,2
Folat 44 ug
Vitamin C 27 mg