Deilig høstmat –

full av vitaminer og mineraler!

Lammecarré er herlig, mørt og smakfullt kjøtt
som egner seg utmerket som festmat.

Her har jeg marinert over natten i en blanding
av kaldpresset olivenolje, crema de Balsamico,
finhakket fersk rosmarin og hvitløk,
men du kan godt bare gni den inn med urter, salt og pepper en times tid før steking.

Til 2 personer:
600 g lammecarré
2 ss olivenolje
2 ss crema de Balsamico
½ dl finhakket frisk rosmarin
4 fedd hvitløk, finhakket
Salt og pepper
1 dl tyttebær
1 dl solbær (du kan også bruke blåbær)
3 ss agavesirup eller honning
Eventuelt litt rømme
Vårløk og bladspinat eller annen salat
Frisk rosmarin og timian til pynt

Bland olivenolje, crema de Balsamico, finhakket rosmarin, hvitløk og salt og pepper.
Skjær ruter i fettranden på lammet og gni alt kjøttet godt inn med blandingen.
La stå over natten eller minst en time.
Ta ut kjøttet fra kjøleskapet en time før du skal steke det. Sett stekeovnen på 150 grader
Stek lammet i varm panne med fettsiden ned først, deretter den andre siden. Du kan bruke litt nøytral olje til steking hvis du vil.
Sett kjøttet i ovnen i 15 min, ta det deretter ut og la det hvile under aluminiumsfolie i 15 min til før du skjærer opp.
Varm bær i en kjele og tilsett agavesirup eller honning når det koker.
Mos med en stavmikser og smak til med litt salt og pepper og eventuelt litt rømme.
Server lammecarréen i skiver på bærsaus med grønne grønnsaker.

Næringsinnhold servert som på bildet:
100 g gir
Kcal 196
Protein 12,7 g
Fett 12,9 g
Karbohydrater 7,6 g
Jern 1,9 mg
Sink 1,6 mg
Selen 2 ug
Fosfor 123 mg
Vitamin E, a-TE 0,7
Vitamin C 15 mg

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.