andelever fra Holte Gård!

Nyt en luksusrett

med god samvittighet!

 

Høyt innhold av jern,

vitamin A og folat!

 

Denne pâtéen ligner i konsistens på foie gras, men er laget av lever fra lykkelige ender vokst opp på Holte Gård.

Sitat fra deres nettside:
Dyrevelferd i fokus

På Holte Gård følges fuglene fra egg og kylling til ferdig produkt.
Vi prøver å gi fuglene et lykkelig liv og en «verdig død».
Når fuglene er klare til å slaktes, blir de hentet av en de kjenner (som har vært med i det daglige stellet), plassert i kasser og kjørt den korte veien til slakteriet. Hos oss legges fuglene manuelt i en elektrisk avliver, som bedøver dem før de avlives.
Dette gjør at du kan spise produkter fra Holte Gård med god appetitt og god samvittighet fordi du vet at dyret har hatt et godt liv og har endt sine dager på en så god måte som vi ser er mulig.”

Til denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin med god kniv.
Til ca. 500 gram paté:
200 g andelever, økologisk
125 g smør
1 sjalottløk (hvis den er veldig liten, ta 2)
1 dl tørr hvitvin eller sherry
1 ss Cognac
Frisk timian

Rens leveren for hinner og slintrer.
Finhakk sjalottløken.
Smelt 50 g smør i en panne på middels sterk varme, ha i den finhakkede sjalottløken og stek leveren så vidt brun på begge sider.
Den skal fortsatt være rosa inni. Ha på litt salt og pepper.
Ha leveren i kjøkkenmaskinen. Ha hvitvin i pannen sammen med løken som er igjen.
La koke inn til alt er redusert til en sirupsaktig masse. Pass godt på så den ikke svir seg!
Ha løksirupen i kjøkkenmaskinen sammen med leveren. Kjør til jevn konsistens.
Ha resten av smøret i pannen sammen med to kvaster timian og la det bruse uten av det blir brunt.
Ha smøret i maskinen sammen med 1 ss Cognac.
Kjør til alt er jevnt og godt blandet.
Ha massen over på plast eller aluminiumsfolie og form en pølse på ca. 5 cmi diameter.
Press ut luften og legg til kjøling.
Server med for eksempel solbærsyltetøy og frisk timian. Er også veldig godt på toast.
Holder seg et par uker i kjøleskap. Egner seg ikke til frysing.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 268
Protein 8,6 g
Fett 24 g
Karbohydrater 3,9 g
Jern 13,7 mg
Sink 1,3 mg
Fosfor 123 mg
Vitamin A, RAE 5443
Vitamin D 2,1 ug
Niacin, NE 2,8
Folat 318 ug

 

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.