Saftige, fiberrike godbiter

Perfekt til julefrokosten!

Fiken er rik på jern og kalsium,

og smaker nydelig sammen med blåmuggost.

 

Til 16 horn:
100 g smør
3 dl tjukkmjølk (eller annen syrnet melk)
2 ss rømme
25 g gjær
2 ts kardemomme
1 ss honning
200 g sammalt fin hvete
200 g sammalt spelt
100 g byggmel
12-15 saftige fiken
1 egg til pensling
Gresskarkjerner

Smelt smør på svak varme, tilsett honning, tjukkmjølk og rømme.
Rør ut gjæren når blandingen er lunken.
Arbeid inn melet til en seig deig. Sett lunt til heving med plast over i 30 min.
Del deigen i to deler. Kjevle hver deig ut til en runding, ca. 1 cm tykk.
Del hver runding i 8 snipper, legg på fiken i skiver og rull sammen til horn.
Sett til heving igjen i 20-30 min mens ovnen varmes til 225 grader.
Pensle med egg, ha over gresskarkjerner og stek i 15 min.

Nytes med god samvittighet!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 278
Protein 7,9 g
Fett 12,1 g
Karbohydrater 31,5 g
Kostfiber 6,3 g
Jern 2,9 mg
Kalium 366 mg
Vitamin E, a-TE 1,9
Niacin, NE 2,6
Folat 49 ug

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.