Fargerik hilsen
fra Kanariøyene
– en god start på det nye året!
Avokado og papaya er rike på enzymer
som hjelper fordøyelsen,
og så smaker de jo veldig godt!
Får du ikke tak i papaya kan du bruke mango eller cantaloupe-melon.
Denne oppskriften gir en god lunsj til en person eller 2 småretter til to personer.
½ papaya, ca. 150 g
1 avokado
100 g avrent tunfisk i vann
2 hardkokte egg
2 skive melon. gjerne galia
¼ agurk i skiver
1 stor tomat i båter
2 ss mais (kan sløyfes)
1 dl revet rødbete
5-6 salatblader fra Romano salat e.l.
3 ss god ekstra jomfru olivenolje
Saften av ½ lime eller sitron
Rens papayaen og avokadoen godt og del i biter.
Skyll salatbladene godt, fordel dem på en stor tallerken.
Fordel resten av grønnsakene og frukten over, ha på tunfisk og egg til slutt.
Hell over en blanding av limejuice og olivenolje.
Nyt!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 112,5
Protein 5,7 g
Fett 8,3 g
Karbohydrater 3,1 g
Kostfiber 1,6 g
Vitamin A, RAE 51
Vitamin D 0,6 ug
Vitamin E, a-TE 2,4
Folat 24 ug
Vitamin C 17 mg