Ny vri på finnbiffen
gir sunn og god hurtigmat!
Reinsdyrkjøtt er spesielt rikt på jern
og inneholder mer B-vitaminer
enn andre kjøttsorter.
Kjøttet er magert, men det fettet som finnes er av den gode typen.
Til 4 hamburgere:
1 pk frosset reinskav/finnbiff (400-500 gram)
1 egg (kan sløyfes)
2 ss Worcestersaus
Nykvernet svart pepper og salt
Grove rundstykker, gjerne av rug
Rømme fra Rørosmeieriet
1 pk hjertesalat
2 tomater, store
Rødløk i tynne strimler
Noen skiver sylteagurk
Eventuelt Jarlsberg eller Gouda i skiver
Ha reinsdyrkjøttet i en foodprocessor sammen med Worcestersaus, egg og nykvernet pepper.
Kjør til kjøttet samler seg som en deig. Form flate hamburgere som stekes umiddelbart i tørr, varm panne på høy temperatur. Om du vil ha ost på burgeren, snu burgeren etter at den er stekt 20 sek på den ene siden, ha på osten, skru ned varmen og sett på lokk. Burgeren er ferdig når osten er smeltet.
Del rundstykker i to og ha 1 ss rømme på begge halvdelene.
Legg salatblad og tomat på den ene halvdelen, sylteagurk og rødløk på den halvdelen du legger burgeren. Klapp sammen og nyt!
Næringsinnhold:
100 g gir:
Kcal: 166
Protein 12,2 g
Fett 11,1 g
Karbohydrater 3,9 g
Jern 1,8 mg
Kalium 365 mg
Magnesium 32 mg
Sink 10,3 mg
Vitamin A, RAE 129
Vitamin E, a-TE 1,0
Riboflavin, B2 0,3 mg
Niacin, NE 2,6
Folat 14,6 ug