med banan og ris

Lettvint og glutenfritt

Søtt uten tilsatt sukker!

 

Har du også lurt på hva du kan bruke rester

og mat som nærmer seg utløpsdato til?

 

Typisk er banan som begynner å mørkne eller ris fra middagen i går.
Her kombineres de to til en lettvint og glutenfri rett
som smaker veldig søtt men er helt uten tilsatt sukker.

Egner seg best som dessert med rømme og friske bær, eller til kaffen med litt ost.

2 modne bananer
2 egg
1 ts salt
2 dl kokt ris, helst brun ris eller villris.
(Bruker du hvit ris blir det en aldri så liten bombe for blodsukkeret)

Pisk eggene godt med saltet.
Mos bananene godt med en gaffel i eggemassen og rør inn risen.
La det stå 15 min før du steker lapper.
Stek på middels svak varme i tørr panne, legg gjerne på lokk etter at du har hatt i røra.
Viktig at varmen ikke er for sterk, da svir de seg fort.

Server lunkne med friske bær og rømme.

Banan er forøvrig utmerket å fryse uten skall og bruke i smoothies:-)

Næringsinnhold (forutsetter brun villris)
100 g gir
Kcal 104
Protein 4,4 g
Fett 3.0 g
Karbohydrater 13,9 g
Kostfiber 1,5 g
Kalium 234 mg
Sink 0,7 mg
Vitamin A, RAE 61
Vitamin E, a-TE 1,3
Folat 29 ug

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.