gir deilig, næringsrik suppe!

Rimelig, enkel og smakfull mat

hvor du selv har kontroll på hva som er i.

 

Har du aldri prøvd å lage egen kraft, men sverger til buljongterninger?
På en enkel måte kan du lage deilig kraft hvor du selv bestemmer innholdet.
Forberedelsene tar kun 10-15 minutter inkludert kutting av grønnsaker,
og selve kokingen gjør seg selv på svak varme over natten eller gjerne enda lenger.
Mange sverger til ulike typer kraftbein og mange ingredienser, men god kraft kan også lages på en enkel måte.

Etter at kraften er ferdig har jeg tilsatt grønnsaker og byggryn, samt litt friske urter.

Du velger selv hva du vil ha i din suppe, denne kraften egner seg til mye!

Til ca. 1,5 liter kraft:
1 kg kraftbein
3 ss rapsolje
2 stilker stangselleri
3 gulrøtter
1 bit sellerirot ca. 100 gram
2 laurbærblad
8 nellikspiker
Hel pepper
Urtesalt/havsalt etter smak

Grovhakk grønnsakene.
Fres kraftbeina på sterk varme i oljen til de er brune på alle sider. Skru ned til middels varme og ha i grønnsakene. Fres dem med i et par minutter, ha over kaldt vann så det dekker og kok opp.
Skum av og tilsett krydderne. Sett på lokk og la putre på svak varme over natten, gjerne et par døgn.
Sil av kraften og ta ut margen fra beina. Den kan fryses eller brukes i suppa.
Kraften kan også fryses som den er, eller du kan la den kjøles ned og skille fra fettet før du fryser den.

Til suppe:
2 gulrøtter
2 stangselleri
En mindre bit sellerirot, ca. 50 gram
Frisk persille
Frisk timian
1 dl byggryn (kan sløyfes)
Eventuelt marg fra de kokte kraftbeina
(Eller annet kjøtt du har lyst til å ha i)

Næringsinnhold (med ca. 4 ss marg)
100 g gir
Kcal 32
Protein 1,1 g
Fett 1,8 g
Karbohydrater 2,4 g
Kostfiber 0,9 g
Jern 0,3 mg
Kalium 99 mg
Fosfor 23 mg
Vitamin A, RAE 43
Vitamin E, a-TE 0,1
Folat 7,3 ug

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.