glutenfri panering

Rik på proteiner

Saftig og sprø hverdagsklassiker

Seifilet er tilgjengelig i de fleste butikker og kvaliteten
er fin på denne tiden.  

Seibiff med løk er en klassiker som er godt likt av de fleste,
og her har jeg brukt sesamfrø og kikertmel til paneringen i stedet for vanlig hvetemel.

Selv om du ikke har påvist intoleranse mot hvetemel kan jeg helhjertet anbefale denne varianten,
som er rik på protein og mineraler, i tillegg til at det gir en sprø skorpe som bevarer saftigheten i fisken.

Til 2 porsjoner:
400 g seifilet
2 ss sesamfrø med skall
2 ss kikertmel
1 ts urtesalt
1 ts nymalt svart pepper
3 ss rapsolje, kaldpresset
50 g smør
2 store løk
1 brokkoli
Blandet salat
½ sitron
2 ss kaldpresset olivenolje (ekstra jomfru)

Del brokkolien i buketter og legg i en liten kjele. Skyll salaten.
Tørk godt av seifileten og sjekk at den er fri for ben.
Bland sesamfrø, kikertmel, salt og pepper i en liten foodprocessor eller i en morter.
Del seifileten i serveringsstykker og vend hvert stykke godt i melblandingen.
Skrell løken, del hver løk i to og så i tynne skiver.
Smelt smøret på middels varme og stek løken til den er gyldenbrun. Rør hele tiden.
Ha løken over i en liten kjele eller på en tallerken som holdes varm.
Varm rapsoljen i pannen på middels sterk til sterk varme og stek seifiletene gyldne på hver side.
Ta pannen av varmen, lekk på lokk.
Hell kokende vann over brokkolien og gi et kjapt oppkok i kjelen før du heller av vannet.
Server seifiletene med stekt løk, dampet brokkoli og salat med sitronsaft og olivenolje.
Velbekomme!

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 1338
Protein 8 g
Fett 10,4 g
Karbohydrater 2,9 g
Kostfiber 1,6 g
Kalium 318 mg
Vitamin A, RAE 67
Vitamin D 0,7 ug
Vitamin E, a-TE 1,5
Folat 31 ug
Vitamin C 18 mg

 

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.