Lite karbohydrater, mye smak,
kostfiber, vitaminer & mineraler
Er du av typen som ønsker deg en sunn variant av
sør-europeernes frokost, med en liten søtsak
og en sterk kopp kaffe? Da kan du med god samvittighet
hive innpå en av disse til morgenkaffen.
Men, jeg anbefaler deg å sitte ned og nyte i stedet for å spise dem i farten.
Disse bollene er bakt med kokosmel og malte mandler,
som gir et høyt innhold av fettsyrer og kostfiber.
16 boller:
3 dl malte mandler
1,5 dl kokosmel
2-3 ss fiberhusk
3 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
3 ss tagatose (eller palmesukker)
4 egg
2 dl creme fraiche
1 dl smeltet smør eller Cocosa
2 ts natron
Sett stekeovnen på 200 grader.
Visp eggene med creme fraiche, tagatose og natron.
Tilsett smeltet smør.
Bland alt det tørre og rør det inn i det våte.
Du kan enten fylle røren i muffinsformer umiddelbart, eller la den svelle i 10 min.
Om du vil lage «kanelsnurr» går det an å trykke ut deigen til en leiv som du strør kanel og palmesukker på, før du ruller den sammen og skjærer i skiver. Men deigen er litt vrien å jobbe med, så om du ikke er svært erfaren, vil jeg anbefale muffinsformer.
Strø litt kanel og eventuelt litt palmesukker på toppen av hver bolle.
Stekes på 200 grader midt i ovnen i ca. 15 min.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 342
Protein 10,3 g
Fett 30,1 g
Karbohydrater 7,1 g
Kostfiber 9,7 g
Jern 1,4 mg
Magnesium 61 mg
Sink 1,2 mg
Vitamin A, RAE 296
Vitamin E, a-TE 6,4
Folat 34 ug