med blomkål og Roquefort
Lettvint og sunn
hverdagsmat med festvri!
Fiber, Folat og mineraler
+ masse god smak!
Blomkål er litt undervurdert av mange, men er rimelig i innkjøp
og rik på både kostfiber og mineraler. Lettvint å tilberede rå, gir deilig smak og sprøhet til mange retter.
Roquefort er produsert av upasteurisert fåremelk, og kun ost som er modnet i hulene ved Roquefort-sur-Soulzon kan kalle seg ekte Roquefort. Denne osten tåles ofte godt av personer med laktoseintoleranse.
3 dl ferdig kokt grov pasta (skruer, puter, makaroni – du velger)
3 dl rå blomkål i buketter
1 stk hjertesalat
10-15 sukkererter
1 potte gressløk
Rødløk, noen tynne skiver
2 dl creme fraiche
50-100 g Roquefort (avhengig av smak, prøv deg frem).
Ha pasta og blomkål i en kjele. Rør inn creme fraiche og Roquefort i små biter på svak varme.
Sett gjerne på lokk et par minutter og rør så alt godt sammen. Osten smelter inn i sausen.
Riv hjertesalaten i biter og legg nederst i en skål. Hell pastablandingen over.
Skjær sukkerertene i to og ha i sammen med rødløk.
Klipp generøst med gressløk over til slutt.
NB: Roquefort er svært salt, så smak på alt før du eventuelt salter!
Næringsinnhold
100 g gir:
Kcal 193
Protein 6,2 g
Fett 11,6 g
Karbohydrater 15,6 g
Kostfiber 2,6 g
Kalsium 99,5 mg
Natrium 174 mg
Kalium 158 mg
Vitamin A, RAE 129
Folat 27 ug