kandisert appelsin og mørk sjokolade!
Uten kunstig farge, lite sukker
– men mye deilig smak!
Rik på mineraler, gode fettsyrer og antioksidanter!
Som barn oppdaget jeg at jeg var svært allergisk mot kunstig farge.
Det vil si at alle godteri med konditorfarge eller gummifigurer i festlige farger var strengt forbudt for meg.
Idag er jeg ikke spesielt lei meg for det, tvert imot er det en fordel å kunne bruke de gode fargestoffene fra
naturen, som her med gurkemeie.
Lag kandisert appelsinskall dagen før, eller kjøp ferdig.
Skallet fra 2 appelsiner skjæres i tynne strimler
Ha i en kjele og hell over kokende vann. Kok langsomt opp og hell av kokevannet.
Gjenta 3 ganger.
Kok inn 3 dl sukker (jeg brukte palme/kokossukker) og 2 dl vann til sirup.
Det tar ca. 30 min.
Ha i de forvellede appelsinstrimlene og kok på svak varme i ca. en time.
Hell av eventuelle rester av sirup og legg strimlene på bakepapir til kjøling til dagen etter.
Marsipan:
300 gram skåldete mandler
1 ts gurkemeie
2 eggehviter
1 ss Cognac (kan byttes ut med appelsinjuice)
Søtning etter smak.
Jeg brukte 2 ss Tagatose og 1 dl Sukrin Melis.
Velg det som passer deg best, men prøv å bruke mindre søtsmak enn du vanligvis gjør.
Kjør alt i en kjøkkenmaskin med god kniv til alt er godt blandet.
Kjevle ut til en leiv med ca. ½ cm tykkelse. Del i biter, legg en strimmel appelsin på hver og rull til en pølse.
Smelt 200 g mørk sjokolade med min. 70% kakao sammen med 1 ss Cocosa på svak varme i vannbad.
Dypp marsipanpølsene i sjokolade og sett kaldt.
Oppbevar i kjøleskap.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 395
Protein 10,6 g
Fett 28,2 g
Karbohydrater 22,9 g
Kostfiber 4,7 g
Kalsium 108 mg
Jern 2,4 mg
Magnesium 142 mg
Sink 1,6 mg
Niacin, NE 3,1