Snøfrisk og gressløk!
Rik på jern, protein,
vitamin A og E.
Påsken er tid både for egg og lammekjøtt,
så hvorfor ikke kombinere de to til en deilig frokost?
Til to porsjoner:
4 egg
1 boks Snøfrisk ost
Litt nykvernet hvit pepper
8-10 skiver fenalår
2-3 ss seterrømme
2 ss smør til steking
Frisk gressløk
Pisk eggene med snøfrisk og litt hvit pepper.
Klipp litt gressløk i røra.
Skjær fenalåret i strimler.
Smelt smøret på middels sterk varme i en stekepanne.
Hell i eggeblandingen og trekk den stivnede delen mot midten.
Legg på fenalår i strimler på den ene halvdelen når den begynner å stivne og brett den andre over.
Server omeletten med seterrømme, gressløk og eventuelt flere friske urter, tomat og salat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 235
Protein 10,3 g
Fett 21,4 g
Karbohydrater 0,9 g
Jern 1,4 mg
Kalium 106 mg
Vitamin A, RAE 274
Vitamin E, a-TE 2,4
Folat 40 ug