Enkel og hurtiglagd
fiskerett full av smak!
Rik på protein og mineraler!
Jeg har vært på Tustna igjen og handlet klippfisk.
Denne gangen ville jeg lage en enkel rett som tok kort tid.
Ingrediensene minner om det som er i retten som kalles brandade, men her lages alt i en form.
Du kan skifte ut soltørret tomat med bacon, men da trenger fisken gjerne mer utvanning pga saltinnhold.
400 g utvannet ryggfilet av klippfisk
8-10 små eller 6 store mandelpoteter
1 boks creme fraiche
1 løk
3-4 fedd hvitløk
1 dl soltørret tomat i strimler
1 dl god olivenolje
Frisk persille
Salt og nykvernet pepper
Legg mandelpoteter i en kasserolle og hell kokende vann over.
La koke i 10 min. Hell av vannet og avkjøl.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Bruk en ildfast form og hell ½ dl olivenolje i formen.
Skjær løk i tynne strimler og finhakk hvitløk.
Legg løken og halvparten av hvitløken i bunnen av formen, skjær de kokte mandelpotetene i skiver og legg de oppå. Skjær de utvannede klippfiskfiletene i ca. 3 cm store biter og legg de over potetene.
Pisk creme fraiche med resten av hvitløken og pepper, bland inn soltørret tomat og dryss på noen dråper olivenolje.
Stek i ovnen på 200 grader i 15-20 min til fisken er kritthvit og flaker seg.
Hell over resten av olivenoljen og pynt med frisk persille.
Server gjerne med en tomatsalat.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 226
Protein 13,9 g
Fett 16,3 g
Karbohydrater 6,1 g
Kalsium 54 mg
Jern 1,0 mg
Magnesium 58 mg
Selen 49 ug
Vitamin A, RAE 140
Vitamin D 0,8 ug
Vitamin E, a-TE 1,8