Sprø og saftig
Eplepai med gresskarkjerner
Glutenfri, uten nøtter
og med lite sukker
Rik på fiber, vitamin A
og gode fettsyrer
Denne enkle paien er super som dessert med litt is eller rømme,
og det lave sukkerinnholdet gjør at den kan spises med god samvittighet!
Til en liten paiform, ca. 20 cm i diameter:
Bunn
2 dl gresskarkjerner, + noen ekstra til pynt
100 g smør
1 egg (kan sløyfes og erstattes av 2 ss kikertmel)
1 ss kikertmel
1 ts kanel
Mal gresskarkjernene i en kjøkkenmaskin til fint mel.
Ha melet, smør, eventuelt egg og kanel i en foodprocessor og kjør til massen samler seg.
Trykk ut deigen i en paiform, bruk litt kikertmel på fingrene om deigen er klissete.
Prikk bunnen med en gaffel og sett kjølig i 10 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Fyll
5 epler
1 dl palmesukker
Saften av ½ sitron
Skrell og rens eplene, skjær i tynne skiver.
Ha eplene i en kasserolle og kok opp med lokk.
Kok i 5 min, ta av varmen og rør inn sukkeret.
Stek paideigen for seg i 10 min.
Ta den ut av ovnen. Kantene synker litt sammen når den stekes, trykk dem opp igjen med en teskje.
Ha i eplefyllet og spre det jevnt utover.
Ha gjerne på litt gresskarkjerner og litt ekstra sukker og kanel.
Stek i 20-25 min til paien har fått fin farge.
Velbekomme!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 213
Protein 5 g
Fett 14,8 g
Karbohydrater 15,3 g
Kostfiber 2,7 g
Kalium 197 mg
Vitamin A, RAE 132