Bygg og valnøtter
Godsaker rike på jern og kostfiber!
Deilig kveldsmat
og til å ha med på tur.
Jeg har brukt økologisk steinmalt spelt fra Mylnå, den er spesielt rik på fiber
og har et lavere karbohdyratinnhold enn de fleste andre melsorter.
I tillegg synes jeg dette melet smaker spesielt godt.
Til 10 scones:
2,5 dl sammalt spelt
1 dl byggmel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kardemomme
2 dl tjukkmjølk (eller cultura/kefir/kulturmelk)
1 dl creme fraiche eller rømme
1 dl hakkede valnøtter
1 dl rosiner
Sett stekeovnen på 200 grader
Bland det tørre og rør forsiktig inn kulturmelk, rømme, rosiner og nøtter.
La svelle 10 min.
Rull små boller og sett på bakepapir.
Stek midt i ovnen på 200 grader i 20 min.
Godt med frisk bær, rømme eller ost.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 241
Protein 6,3 g
Fett 12,7 g
Karbohydrater 24,2 g
Kostfiber 9 g
Jern 12,3 mg
Kalium 207 mg
Vitamin A, RAE 83