med spinat, vårløk og asparges

Frisk, lettvint, sunn og veldig god!

Rik på vitaminer, kalium

og fytokjemikalier som gjør godt!

Her med lokal røkt vill-laks

– tusen takk til råvare-leverandør Finn!

 

Til 2 store eller 4 små porsjoner:
50 g smør
4 fedd hvitløk
½ løk
1 stilk stangselleri
1 lime
2 dl rømme eller creme fraiche
8 friske grønne asparges
Baby-spinat, ca. 2 dl skjært i strimler
3 stk vårløk
150 g røkt laks i tynne strimler
250 g grønn båndspaghetti (tagliatelle)
Frisk persille
Svart pepper

Finhakk løk, stangselleri og hvitløk. Fres i smør på middels varme til alt er mykt.
Tilsett saften av lime og rømme og småkok på lav varme.
Skjær av den treene enden av aspargesen og del resten i biter på ca. 3 cm hver.
Legg bitene i en liten kasserolle og hell 2 dl kokende vann over. La koke i 2 min.
Hell av vannet, men ta vare på vannet.
Kok opp en stor kjele med vann og kok pastaen etter anvisning på pakken.
Skjær vårløken i tynne strimler og bland halvparten inn i rømmesausen.
Når pastaen er ferdigkokt blander du inn rømmesausen og rører inn røkelaksen og resten av vårløken. Server med asparges, bladspinat, finhakket persille og nykvernet svart pepper.
Nytes umiddelbart!

Dette er mat som ikke må vente på folk, det er mye bedre at folk venter på maten:-)

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 174
Protein 6,2 g
Fett 13,2 g
Karbohydrater 7,6 g
Jern 0,7 mg
Kalium 201 mg
Vitamin A, RAE 189
Vitamin D 1,2 ug
Vitamin E, a-TE 1,2
Folat 27 ug
Vitamin C 11 mg

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.