fiberrik bunn og fruktfyll

Sunn, saftig og veldig god!

Nytes i festlig lag med god samvittighet!

Min far feiret nylig sin 70-års dag og i den anledning syntes jeg det var på sin plass å lage en kake.
Denne gangen falt valget på en klassisk bløtkake med marsipanlokk,
men som vanlig prøver jeg å erstatte fint mel og sukker med alternativer som er en smule bedre for oss.

Marsipanlokk kan også kjøpes ferdig, men da blir gjerne sukkerinnholdet høyere.

Til en form på 25 cm trenger du:
6 egg
100 g palmesukker
50 g sukrin gold
2 dl malte mandler
1 dl kokosmel
1 dl sammalt spelt
2 ts bakepulver
5 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ts vaniljepulver
Eventuelt 1 ss Cognac
1 dl bringebær
8-10 jordbær i skiver
3 halve fersken i skiver
500 gram marsipan

Marsipan:
250 g finmalte, skåldete mandler
100 g sukrin melis eller vanlig melis
100 g tagatose
2 eggehviter
Melis til kjevling
Lag gjerne ferdig marsipanen dagen før, så får den satt seg litt.
Kjevle ut en tynn leiv på ca. 2-3 mm.
Jeg brukte et teflonunderlag som gjorde det lettere å legge lokket på kaken etterpå.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør formen, legg gjerne bakepapir i bunnen.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Hell røra i formen og stek i 40 min til kaken slipper kanten.
Avkjøl.
Varm opp 1 dl fløte, rør inn 2 eggeplommer og vaniljepulver.
Tilsett eventuelt 1 ss Cognac.
Del kaken i to og dynk underdelen med vaniljekremen.
Pisk resten av fløten til krem og ha på ¾ av kremen på kaken.
Fordel fersken og bær over og legg på lokket.
Smør resten av kremen utover lokket på kaken før du legger på marsipanlokket.
Klem kantene godt rundt kaken og skjær av overflødig marsipan.
Rester av marsipan er fin å lage roser av

Sett kjølig til servering.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 271
Protein 6,7 g
Fett 18,7 g
Karbohydrater 18,5 g
Kostfiber 4,1 g
Kalium 137 mg
Vitamin A, RAE 179
Vitamin E, a-TE 4,5

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.