Herlig fargerik og smakfull rett
full av vitaminer og mineraler!
Pistasjnøtter er gode i seg selv,
men egner seg også kjempegodt
i mange ulike retter.
Nøttene er rike på proteiner, umettede fettsyrer, jern og B-vitaminer.
Kombinert med fiberrike bygg-gryn,
saftige aprikoser og frisk feta-ost blir det en deilig salat.
Til 2 porsjoner:
2 dl bygg-gryn
5 dl vann og litt salt
1 dl pistasjnøtter uten skall
10 tørkede aprikoser (men saftige!)
3-4 stk vårløk
1/3 rødløk
2 dl finstrimlet nykål eller bladsalat
100 ekte fetaost (av fåremelk)
Noen cherry- eller miniplommetomater
Olivenolje, kaldpresset økologisk
Saften av ½ sitron
Frisk mynte
Skyll bygg-grynene godt. Ha i en kjele og hell 5 dl kokende vann over.
La koke i 15 minutter, hell av vannet og rør inn 2 ss olivenolje.
Skjær aprikosene i små biter, rødløken i tynne strimler og vårløken i biter.
Bland bygg-gryn, finstrimlet kål/salat, aprikoser, nøtter, vårløk og løk.
Skjær fetaost i biter og legg over.
Bland olivenolje og sitronsaft og hell over, pynt med frisk mynte.
Velbekomme!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 232
Protein 6,4 g
Fett 16 g
Karbohydrater 14,1 g
Kostfiber 4,6 g
Jern 1,3 mg
Kalium 425 mg
Magnesium 38 mg
Sink 0,7 mg
Vitamin A, RAE 94
Vitamin E, a-TE 2,6
Folat 34 ug