med bønner

Spicy vegetarrett rik

på naturlig betakaroten

Søtpotet blir mer og mer populært
og tilgjengelig i Norge.
Med sitt høye innhold av betakaroten,
fiber og en relativt lav glykemisk indeks,
er det mange gode grunner til å prøve flere måter å tilberede dem på.

Her har jeg laget en gryte med søtpotet og kidneybønner, godt krydret med indisk-inspirerte krydder som ingefær, kanel, spisskummen og muskat.

Til 2 store middagsporsjoner:
2 store, faste søtpoteter
1 stor rødløk
5 fedd hvitløk
1 paprika, rød (gjerne spiss-paprika)
1 bit ingefær, ca. 5 cm
2 ss olje, kokos eller raps (kaldpresset, selvfølgelig!)
50 g smør
2 ss tomatpure
2 dl grønnsaksbuljong
1 kartong økologiske kidneybønner
1 ss garam masala (se: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-193/ )
1 ts spisskummen
1 ts cayennepepper
8-10 dadler
1 dl creme fraiche/rømme/yoghurt
Frisk koriander

Skrell og skjær søtpoteten i 1 cm store terninger. Hakk løk, hvitløk og paprika fint og riv ingefæren.
Smelt smøret i oljen på middels sterk varme. Ha i løk, hvitløk, paprika og ingefær og rør godt.
Ha i søtpotet og krydderne og la det steke under omrøring i 2-3 min.
Ha i tomatpure og buljong og la koke under lokk i 15 min.
Tilsett kidneybønnene og la de koke med i 5 min.
Server med rømme eller yoghurt, litt hakkede dadler og finhakket koriander.

Egner seg utmerket som fyll i wraps og burritos.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 157
Protein 2,4 g
Fett 10,6 g
Karbohydrater 12,3 g
Kostfiber 2,6 g
Jern 1,2 mg
Vitamin A, RAE 247
Vitamin E, a-TE 1,3
Vitamin C 23 mg

 

 

 

 

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.