Enkel, proteinrik mat
like god kald som varm!
Her har jeg brukt økologisk mørbrad
har et høyere innhold av de
gode flerumettede fettsyrene.
Pepperrot rives fint og røres inn i creme fraiche, rømme eller kesam.
Med friske grønnsaker er dette en superenkel rett
som egner seg til hverdag og fest!
Til 2 store porsjoner:
500 g mørbrad av storfe
1 ss crema de balsamico
2 ss rapsolje
2 ss smør
1 dl finrevet pepperrot
2 dl rømme, creme fraiche eller kesam
Salat, agurk, tomat
Gressløk
Salt og pepper
Sett stekeovnen på 150 grader.
Gni kjøttet inn med crema de Balsamico og la det stå i romtemperatur i 20 min.
Smelt smøret i oljen og stek kjøttet på begge sider på høy temperatur.
Legg kjøttet i en ildfast form, hell over stekesjyen og sett i ovnen i 20 min.
Lager du en større porsjon med en større bit kjøtt må den stå lenger.
Rør pepperrot inn i rømmen.
Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile like lenge som det har stekt før du skjærer opp.
Server kjøttet i tynne skiver med pepperrotkremen og friske grønnsaker.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 151
Protein 10,9 g
Fett 11,3 g (hvis du bruker stekesjyen, hvis ikke blir det mindre fett)
Karbohydrater 1,2 g
Kalsium 27 mg
Jern 1,5 mg
Kalium 288
Sink 1,9 mg