Herlig fyldig og spicy,
– lettvint og sunn!
Server kald eller varm!
Jeg har lest på baksiden av mange flasker
i løpet av mine år som matinteressert,
og ikke blitt like imponert over alt jeg har sett, for å si det litt diplomatisk.
Det kan synes lettvint å kjøpe slike ting ferdig,
men denne sausen er så enkel å lage og holder seg i tillegg godt.
Vil du ha en sterkere variant, tilsett mer chili, og vil du ha en søtere type, rør inn 1 ss honning.
Til ca. 3 dl:
1 dl hakkede hermetiske tomater
1 dl god kaldpresset olivenolje (ekstra virgin)
1 ss crema de Balsamico
1 spiss-paprika
2 fedd hvitløk
2 ss tamari soyasaus (glutenfri)
1 ts sterk chilisaus, type Tabasco eller Piri-Piri
1 ts malt spisskummen
1 ts malt paprika
Rens paprikaen for frø og hvite hinner, skjær i biter.
Ha alle ingrediensene i en blender eller annen kjøkkenmaskin med kniv og
kjør til jevn konsistens.
Smak, juster – server!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 254
Protein 0,3 g
Fett 26 g
Karbohydrater 4,6 g
Kostfiber 1,0 g
Kalium 180 mg
Vitamin C 70 mg