med god olivenolje og
et snev av parmesan
Enkelt og godt alene,
– eller som tilbehør
til annen grillmat
1 squash
1 aubergine
1-2 spiss-paprika
3’store sjampinjonger
1 søtpotet
Olivenolje, ekstra virgin
50 g revet parmesan
Vask og tørk av grønnsakene, skrell søtpoteten og del den i skiver.
Del soppene i to, paprikaene i to på langs og skjær squash og aubergine i skiver på langs.
Skivene skal være ca. 1/2 cm tykke. Pensel grillristen med olje.
Grill søtpoteten på middels varme først, den behøver ti minutter
mer enn de andre grønnsakene. Grill resten av grønnsakene på middels til sterk varme til de har fått fine grill-striper på begge sider.
Legg på varme tallerkener, ha på revet parmesan og helle olivenolje over til slutt.
Parmesanosten bidrar med fin saltsmak,men om du vil kan du ha over litt havsalt til slutt.
Næringsinnhold
100 g gir
Kcal 127
Protein 3,4 g
Fett 10,7 g
Karbohydrater 3,7 g
Kostfiber 1,6 g
Kalsium 80 mg
Kalium 239 mg
Vitamin A, RAE 92
Vitamin E, a-TE 2,1
Vitamin C 25 mg