med steinmalt spelt

Fiberrike og saftige,

rike på B-vitaminer og jern!

 

Fyll dem med det du liker best,

supert som matpakke!

12 – 16 stk

150 g steinmalt, økologisk spelt
100 g sammalt rug
200 g sammalt hvete, fin
3 dl kefir, tjukkmjølk eller annen syrnet melk
1 dl vann
1 ts salt
15 g fersk gjær
50 gram smør
1 dl sesamfrø med skall

Bland surmelk og vann, rør inn gjæren.
Bland mel og salt og rør inn melkeblandingen.
Elt godt med kjøkkenmaskin, ca. 10 min.
Tilsett smøret i terninger mens maskinen går på sakte fart.
Elt til deigen er glatt og elastisk, tilsett eventuelt mer mel,
men vær forsiktig så deigen ikke blir tørr.
Dekk med plast og sett et lunt sted til heving.
Hev til dobbel størrelse, tiden avhenger av temperaturen i rommet.
Om sommeren bruker jeg ca. 1 times heving, om vinteren kan det ta inntil 2 timer.
Bak ut runde boller som du trykker flate og setter på stekeplate.
Dekk med plast og sett til etterheving, ca. 45 min. Sett stekeovnen på 225 grader.
Pensle brødene med kaldt vann og strø over sesamfrø.
Stek midt i ovnen på 225 grader i 10-15 min til brødene er gyldne.
Kan gjerne fryses.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 235
Protein 7,8 g
Fett 10,1 g
Karbohydrater 25,6 g
Kostfiber 9,4 g
Kalsium 113 mg
Jern 9,9 mg
Kalium 358 mg
Sink 1,5 mg
Niacin, NE 2,0
Folat 40 ug

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.