med mais og purreløk
Enkel, rimelig og smakfull hverdagskos!
Makrell er i likhet med laks supert
å putte i wraps. Den fete, fine fisken
er rik på omega-3 og vitamin D, og
er en av våre rimeligste råvarer,
– så løp & kjøp!
Her har jeg brukt kaldrøkt makrell, men har du fersk makrell,
så bruk for all del det. Avokado og kesam eller rømme gir fin avrunding av smak.
Til 2 porsjoner:
1 makrell uten hode og innmat, ca. 400 gram
Økologisk mais (Go Green)
1 Avokado
½ Purreløk
¼ agurk i tynne skiver
Noen cherrytomater
Glutenfrie tortillas
(oppskriften finner du her: https://spisnytlev.no/ukas-oppskrift-170/ )
Stek tortillaene som i oppskriften.
Skjær ut filetstykker av makrellen og fyll tortillaene med fisk og grønnsaker.
Rømme eller kesam har du over til slutt.
Det er også godt med chili og frisk koriander til.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 143
Protein 5,6 g
Fett 9,8 g
Karbohydrater 7,8 g
Kostfiber 2,3 g
Jern 0,8 mg
Kalium 329 mg
Vitamin D 0,5 ug
Vitamin E, a-TE 0,6
Folat 30 ug