med fetaost og
frisk, grønn ertestuing!
Saftig sesongmat som gjør godt!
Rik på protein, B-vitaminer og jern
Sesongens lammekjøtt er i butikk og her har jeg brukt kjøttdeig av lam fra Røros.
Smakfulle, søte tomater, ekte gresk fetaost og en stuing av grønne erter, gir et deilig,
smakfullt og sunt tilbehør, som er enkelt å lage.
Karbonadene kan fryses rå og stekes fra fryst tilstand, eller du kan fryse de ferdigstekte karbonadene.
Til 6 store karbonader:
400 g kjøttdeig av lam
4 fedd hvitløk
1 dl finhakket frisk rosmarin
1 liten rødløk, finhakket
Nykvernet svart pepper
2 ts salt
Bland alt godt og form smidige karbonader med hendene.
Stekes på middels sterk varme i olivenolje og smør.
Ertestuing
1 pose selskapserter (andre type erter går også fint, men jeg har en svakhet for selskapserter)
2 ss smør
Ha ertene i en kjele, hell kokende vann over og la koke i 2 min.
Hell av vannet og ha i smøret.
Mos ertene forsiktig i smøret.
Server karbonadene med ertestuingen, gode tomater og fetaost.
Hell gjerne noen dråper god olivenolje over og pynt med frisk rosmarin.
Næringsinnhold:
100 gir
Kcal 207
Protein 11 g
Fett 17 g
Karbohydrater 2,5 g
Kostfiber 1,3 g
Jern 1,1 mg
Kalium 286 mg
Sink 1,7 mg
Vitamin A, RAE 107
Niacin, NE 4,9
Folat 17 ug