Rik på fiber, protein
og nyttige fettsyrer!
Et godt & sunt alternativ
til glutenfri ferdigmix!
Oppskriften gir 1 brød:
10 egg
0,5 dl Cocosa (kaldpresset kokosolje)
2 dl rømme eller creme fraiche
(eventuelt laktosefritt alternativ som soyarømme)
1,5 dl mandelmel
1 dl malte sesamfrø
0,5 dl kokosmel
3 ss Fiberhusk/psyllisfrø
2,5 ts bakepulver
2 ts urtesalt
Sett ovnen på 175 grader
Smør en liten brødform (ca. 25 cm), legg gjerne i bakepapir.
Pisk eggene godt, rør inn avkjølt, flytende kokosolje og rømmen.
Bland det tørre og rør det inn slik at alt er godt blandet.
Hell røra i formen og la den svelle 10-15 minutter.
Stek brødet på rist nederst i ovnen på 175 grader i 50 min.
Avkjøl.
Kan gjerne fryses.
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 267
Protein 11,4 g
Fett 24 g
Karbohydrater 1,6 g
Kostfiber 5,5 g
Kalsium 116 mg
Kalium 196 mg
Sink 1,4 mg
Vitamin E, a-TE 4,6
Folat 55 ug