Kraftkost for

kalde høstkvelder!

Næringsrik mat som gjør seg selv

Med den ene foten i gips og armene opptatt med krykker, var jeg nødt til å lage noe enkelt.

Været ute er umiskjennelig høst, så det var fristende med noe som varmer.

 

Denne oksehalesuppa gir kraft og næring, og med et lite hint av chili varmer den ekstra godt.

 

4 porsjoner:

1,5 kg oksehaler

2 ss smør eller olje

1 løk

1 gulrot

1 rød chili

2 laurbærblad

1 lien bit sellerirot eller en stangselleri

0,5 l rødvin

2 l vann

salt og pepper.

 

Bruk en stor gryte. Fres halene i litt smør, slik at de blir brune på alle sider.

Grovhakk grønnsakene og fres sammen med kjøttet.

Hell på vin og vann, kok opp, skum av og sett på lokk.

La koke på svak varme under lokk i minst 4 timer.

Ta ut halene og rens av kjøttet, som du har på en egen tallerken.

Sil av kraften og ha den tilbake i en gryte sammen med kjøttet.

Smak til med salt og pepper og varm opp igjen.

Finhakk 2-3 gulrøtter, 1 purre og 2 stangselleri og ha det i gryta.

Tilsett frosne selskapserter et par minutter før servering.

Næringsinnhold kommer når PC-en min er tilbake fra ferie… 🙂

 

 

 

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.