Gourmet-helsekost fra havet!
Nytelse full av vitaminer og mineraler!
Løp og kjøp!
Til 2 personer:
1 breiflabbhale uten skinn ca 750 gram
2 ss rapsolje (kaldpresset Odelia)
1 ss jomfru olivenolje
50 g smør
frisk basilikum
3 hvitløkfedd
timian
2 spisspaprika
Sett stekeovnen på 200 grader
Legg 2 spisspaprika i en ildfast form med litt olivenolje over og sett i ovnen.
Stek breiflabben pent brun på begge sider i rapsolje i en panne på middels sterk varme.
Legg den i en ildfast form, hakk basilikum fint og skjør hvitløken i skiver og strø over sammen med litt timian. Bruk ostehøvel og legg skiver av smør over fisken.
Sett fisken i ovnen ved siden av eller under paprikaen. Den skal steke i ca 35 min, men etter 15 min må smøret som har smeltet øses over fisken. Gjør dette ca hvert 5 min, så ikke smøret brunes og fordamper.
Fisken er ferdig når kjøttet løsner fra beinet.
Server med frisk bailikum, paprika og råstekte poteter eller andre grønnsaker. (f.eks brokkoli)
Næringsinnhold:
100 gram gir 136 Kcal
Protein 10,6 g
Fett 9,5 g
Karbohydrater 2 g
Sink 2,2 mg
Magnesium 125 mg
Vitamin A, RAE 160
Vitamin D 1,3 μg
Vitamin E, a-TE 1,6
Vitamin C 37 mg