Norske grønnsaker med

eksotiske krydder

gir smakfull og fargerik gryte!

Jeg er svært glad i det indiske kjøkken, og her har jeg brukt noe av det

beste fra norske åkre kombinert med varmende og smaksrike

krydder. I denne retten har jeg brukt hele krydder, men om

du helst vil slippe å plukke ut et og annet helt frø under måltidet, kan du godt bruke malte krydder.

Gir ikke helt samme smak, men blir også godt:-)

Til 4 porsjoner:
2 løk
5 fedd hvitløk
1 rød chili
1 stor bit frisk ingefær
50 g smør
6 hele grønne kardemommekapsler
5 hele nellik
1 kanelstang i biter
2 ts hel spisskummen
2 ts hel tørket koriander
1 ts tørket fennikel
4 store mandelpoteter, eller 6 små
½ blomkål
2 store gulrøtter
1 boks hermetiske tomater
2 dl gresk yoghurt
1 dl vann
2 ts urtesalt
Frisk mynte og frisk koriander

Eventuelt litt cashewnøtter

Gjør klar alle de tørkede krydderne.
Finhakk løken og stek den i smøret i en gryte på middels varme til den er gylden og myk.
Tilsett de tørkede krydderne og la de steke med. Rør godt underveis.
Finhakk hvitløk og chili og riv ingefæren på et rivjern. Ha det i gryta og rør godt.
Skjær potet, gulrot og blomkål i så store biter du selv ønsker.
Ha grønnsakene i gryta og rør så alt blir godt blandet.
Tilsett tomater og la det frese med et par minutter.
Ha i yoghurt og vann, rør godt og kok opp.
Skru ned varmen så det koker forsiktig, sett på lokk og la det koke i ca. 30 minutter,
eller til potetene er møre.
Server med brun ris, frisk mynte,frisk koriander og eventuelt litt cashewnøtter

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 78
Protein 1,9 g
Fett 4,4 g
Karbohydrater 7,5 g
Kostfiber 1,6 g
Jern 0,8 mg
Kalium 289 mg
Vitamin A, RAE 101
Vitamin C 15 mg

Kontakt meg
close slider

Heisann.

Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
eller fyll ut og send skjemaet under.