med smørdampet purre
Sprø, saftig nytelse full
av gode næringsstoffer!
Jeg er svært glad i timian, og kombinasjonen
sitron og timian til kylling blir nydelig!
Frisk purreløk som gis et ørlite oppkok før den smørdampes,
blir fantastisk tilbehør.
Til 2 personer:
2 store kyllinglår fra økologisk kylling
1 sitron
1 dl god olivenolje
1 potte frisk timian
2-3 fedd hvitløk
Salt og pepper
50 g smør
1 stor purreløk eller 3 minipurre
Sett stekeovnen på 180 grader.
Tørk god av kyllinglårene. Om du har tid kan du marinere dem i sitronsaft en time før de skal stekes, men det er ikke nødvendig. Bruk en ildfast form og ha litt sitronsaft og olivenolje i bunnen.
Finhakk timian og hvitløk, men gjem noen timiankvister til pynt.
Gni kyllinglårene godt inn med timianblandingen og legg i formen.
Ha over salt, pepper og olivenolje.
Stek kyllingen midt i ovnen på 180 grader i ca. 45 min. Det er avhengig av hvor store de er, du ser når kjøttet begynner å slippe beina ytterst, da er de ferdige.
Skyll og tørk purre og skjær i skiver.
Ha i en liten kjele og hell kokende vann over. Kok opp og la koke i 1 min. Hell av vannet.
Tilsett smøret og rør godt mens det dampes på svak varme.
Server med sitron og frisk timian.
Velbekomme!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 220
Protein 11,6 g
Fett 18,5 g
Karbohydrater 1,6 g
Jern 1,3 mg
Kalium 241 mg
Vitamin A, RAE 91
Vitamin E, a-TE 2,9
Niacin, NE 5,2