Avokado med reker
Klassiker med spicy vri
Rik på protein, vitaminer
og nyttige fettsyrer!
I dag vil jeg slå et slag for en gammel
klassiker, og en av mine absolutte favoritter når det kommer til
«hurtigmat»; avokado med reker. Sunt, lettvint og utrolig godt!
Til 2 personer:
2 avokadoer, modne men ikke myke
ca. 40 nypillede reker
1 stilk stangselleri
1/ 2 sitron
1 dl rømme eller creme fraiche
1 ts chilisaus, type Tabasco, eller 1 frisk chili, finhakket
1 ts tomatpure, økologisk
Noen sukkererter
Visp rømme med tomatpure, chili og 1 ss saft fra sitronen.
Smak eventuelt til med mer chili eller litt honning.
Del hver avokado i 2. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet, slik at det blir mer plass til fyllet.
Hakk avokadokjøttet og bland det med rømmesausen.
Skjær stangselleri i tynne skiver og ha mesteparten i sausen.
Rør inn rekene, men behold 12-16 stk utenom, for å ha til pynt.
Fyll tomrommet i avokadoene med fyllet, legg på resten av rekene og pynt med sukkererter.
Ha gjerne på litt mer sitronsaft.
Serveres umiddelbart!
Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 160
Protein 6,6 g
Fett 13,9 g
Karbohydrater 1,4 g
Kostfiber 2,5 g
Sink 0,5 mg
Selen 6,6 ug
Vitamin A, RAE 93
Vitamin D 0,8 ug
Vitamin E, a-TE 2,6