Rømmesild med pepperrot

Fløyelsmyk, smakfull og sunn!

Lett å lage, god å spise!

Sild er en anvendelig,

rimelig og utrolig sunn råvare.

Rik på de gode fettsyrene som gir oss vitamin D og omega-3,

akkurat det vi trenger i den mørke årstiden.

Denne er såpass enkel å lage at du gjerne kan gjøre det dagen før juleaften, så har du den klar til julefrokost 1.juledag.

 

Til et middels stort glass:
4 stk kryddersildfilet, ferdig vannet ut (jeg legger dem i vann over natten)
2 dl seterrømme
Saften av ½ sitron
1-2 ss honning (smak & behag)
2 ss revet pepperrot (eventuelt fra tube)
1 liten rødløk
Litt frisk dill

Tørk godt av sildefiletene og skjær dem i cm-tykke skiver. Ta bort eventuelle bein.
Pisk sitronsaft med honning og rømme, rør inn pepperrot.
Skjær rødløken i to, og så hver halvdel i tynne strimler.
Bland silda med rømmesaus og løk.
Ha over på et glass med tett lokk, legg litt dill på toppen.
Sett kjølig. Kan serveres etter et par timer.
Holdbar i 7-10 dager i kjøleskap.

Næringsinnhold:
100 g gir
Kcal 207
Protein 5,9 g
Fett 18,7 g
Karbohydrater 4,2 g
Selen 20 ug
Vitamin D 4,6 ug
Vitamin C 9 mg

Kontakt meg
close slider

    Heisann.

    Kontakt meg på svanhild@gripdagen.no
    eller fyll ut og send skjemaet under.